به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»؛ حجت الاسلام سید مجتبی خاتمی، امروز در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام باقر (ع) که در سالن اجتماعات دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به بعد عبادی اظهار داشت: از ویژگیهای ائمه اطهار(ع)، این بود که در مقابل افراطیهای غالی ایستادگی میکردند.
وی بابیان این که مغیر بن سعید ها مورد لعن ائمه(ع) واقعشده اند افزود: افرادی بودند که براثر غلو در تغییر روایات امام باقر(ع)، مورد لعن امام صادق (ع) قرارگرفته اند.
این استاد حوزه و دانشگاه بابیان روایتی از امام باقر(ع) گفت: «زید» برادر امام رضا(ع)، در جلسه شروع به خودستایی میکنند، که امام رضا (ع) بیان میفرمایند، اگر خداوند مقامی برای ما اهلبیت(ع) قرار داده است؛ به خاطر پاکدامنی حضرت زهرا(س) هست و این ویژگی تنها مخصوص امام حسن و امام حسین(ع)؛ و فرزندان امام حسین (ع)بلا واسطه است.
حجتالاسلام خاتمی تأکید کرد: امام رضا(ع)فرمودند: اگر ما فرزندان فاطمه (س) کار خوبی داشته باشیم، دو برابر پادش و اگر کار اشتباه داشته باشیم، دو برابر عذاب داده خواهیم شد، لذا تا زمانی که بندگی خدا را داشته باشید برادر ما هستید و در غیر این صورت نخواهید بود.
وی در ادامه بابیان اینکه در روز قیامت اعمال انسانها را میسنجد بیان داشت: جابر بن عبدالله انصاری هفت معصوم را درک کرده بود؛ بازهم شاگرد درگاه اهلبیت(ع) بودند.
این استاد حوزه بیان کرد: کسی که متصل به اهلبیت(ع) باشد؛ گرگهای فرهنگ غرب اسیر دست او خواهد، لذا امام باقر خطاب به جابرجعفی فرمودند: اگر کسی میخواهد بهجایی برسد باید بعد ایمانی خود را ارتقا دهد.
حجتالاسلام خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: باید ببینیم که اهلبیت(ع) از شیعیان خود چه میخواهند؛ لذا عبادت و صداقت در اعمال الهی بندگان از خواستههای اهلبیت (ع) است.
وی در ادامه بابیان این که؛ توجه به خانواده از سفارشهای اهلبیت(ع) به شیعیان است خاطرنشان کرد: توجه به زن و فرزند؛ آموزش معارف دینی از توصیههای اهلبیت(ع) هست؛ لذا امام باقر(ع)، همسر و فرزندان خود را جمع میکرد؛ امر به ذکر و تلاوت قرآن می نمودند.
این استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به بعد اجتماعی امام باقر(ع) گفت: یکی دیگر از ویژگیهای امام باقر(ع) توجه و برخوردهای اجتماعی این امام همام بوده است .
حجتالاسلام خاتمی بابیان این که امام(ع) به همه مردم دعا میکردند بیان داشت: دعا و اقامه نماز بر پیکر جوانی از اهل شام، که ابتدا هیچگونه اعتقادی به امام نداشت؛ از برخوردهای اجتماعی امام باقرالعلوم(ع) است.